torsdag 6. november 2014

Temple Bar (Dublin)

Temple Bar



Temple Bar er et område på sørsiden av elven Liffey i Dublin sentrum, Irland. I motsetning til områdene rundt, har Temple Bar bevart sin middelalderske gatenett, med mange trange brosteinsbelagte gater. Det er fremmet som "Dublins kulturkvartal" og har et livlig natteliv som er populær blant turister.

Området er avgrenset av Liffey i nord, Dame Street i sør, Westmoreland Street i øst og Fishamble Street i vest.

Historie

Navnet stammer sannsynligvis fra Tempelet familien som bodde i området på 1700-tallet. Sir William Temple, som var prost i Trinity College Dublin i 1609, hadde hus og hage her. På 1980-tallet foreslo det statseide transportselskapet Córas Iompair Éireann å kjøpe opp og rive eiendom i området for å bygge en bussterminal på stedet. Mens dette var på planleggingsstadiet ble de kjøpte bygningene leid ut til lave husleier, noe som brakte små butikker, kunstnere og gallerier til området. Protester fra beboere og butikkeiere førte til at busstasjonsprosjektet ble avbrutt.

Dagens Temple Bar

Idag er området lokaliseringen for mange irske kulturinstitusjoner. På kvelden og spesielt i helgene er området et viktig senter for uteliv med mange turist-fokuserte nattklubber, restauranter og barer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...